Hue dag 1
17-09:
Vandaag vertrekken we naar Hue, na het ontbijt hebben we uitgecheckt en wachten we op ons vervoer naar het vliegveld. We krijgen eerst nog een brunch op het schip en een kookcursus hoe je “ rolles” kunt maken. Aziza is hier heel bedreven in. De boot is tijdens de brunch op de terugtocht naar de haven, dit duurt ongeveer 1 1/2 uur. Het aanmeren met dit schip kan niet en we worden met een kleinere boot vervoerd naar de wal toe. Daar staat onze bus al te wachten. Het weer blijft warm en gelukkig is de airco aan in de bus. Deze rit duur ongeveer 2 1/2 uur, maar wij worden onderweg afgezet bij een tankstation. Dit was zo afgesproken zodat we vanaf dit punt naar het vliegveld konden gaan en niet eerst naar het hotel en door het
drukke Ha Noi heen. Scheelt weer tijd. Ruim op tijd kwamen we daardoor aan op het vliegveld, zo vroeg dat we nog niet eens konden inchecken. Kopje koffie dus eerst maar. Hier hadden we ook weer voor het eerst internet, dat hadden we de afgelopen 3 dagen niet. Je merkt dan pas hoeveel impact internet heeft, vooral als je het dus niet hebt, haha. Na het inchecken konden we op ons gemak in de wachtruimte ons internet bijwerken. Deze korte vlucht van 1 uurtje was nu met Vietnam air, een prima luchtvaartmaatschappij. Bij binnenlandse vluchten mag je gewoon flesjes warer of drank meenemen. Op het kleine vliegveld van Hue hadden we snel onze koffers te pakken en stond de chauffeur van het resort ons al op te wachten met een flesje koud water en een koud doekje. Een ritje van 30 minuten bracht ons naar ons een na laatste resort. Na een ontvangst met een kopje thee, werden we begeleid naar onze grote, mooie kamers. Wat een verschil met de kamers op de boot. Het was inmiddels etenstijd geworden en we hadden al gezien bij aankomst dat er tegenover het resort een goed restaurant zat. Daar hebben we heerlijk gegeten voor, schrik niet,
€ 33,00. Nee, niet pp maar met zijn vieren, haha, hier kun je in Nederland niet voor koken.Na een reisdag besloten we om op tijd het bed op te zoeken, morgen bij het ontbijt even plannen wat we gaan doen.